Nordkapp

Hvis Hamningberg var min favoritt og mest robuste sted å besøke i Norge, så vil jeg si at Nordkapp er min andre favoritt. Det er det nordligste punktet, ikke bare i Norge, men hvor som helst i Fastlands-Europa. Det er faktisk en liten øy utenfor Norge som nå er forbundet med bro.

Nok en gang var det kjøreturen hit som var så minneverdig at hele veien kjørte sammen med noen av de beste fjordene i Norge, samt utallige fiskevær. Det er en rekke lange tunneler og broer som smier seg opp til nordkapp, med naturen blir mer dramatisk og øde jo lenger du går. Oppe på Nordkapp ligger et turistsenter og restaurantområde hvor du kan besøke den ikoniske globusstatuen, som ligger på det nordligste punktet. Det er en enorm følelse av prestasjon å komme hit med bil, da du må gå en veldig lang vei for å komme dit. Faktisk tok det oss mer enn en måned med kjøring å nå hit fra Vilnius (i Litauen).

Lyngenfjordbrua

Ligger litt utenfor allfarvei (som de fleste av Norges beste attraksjoner), for å komme til Lyngenfjord må du være forberedt på litt fotturer. Den nærmeste parkeringsplassen er omtrent en times gange fra broen (i hvert fall etter våre turstandarder), og for å komme dit får du gleden av å gå opp en svingete dalvei dypt inn i fjellet.

Det er en lengre tur du kan gjøre, med en stor sløyfe som tur som sannsynligvis vil ta nærmere 4 eller 5 timer, men  jeg er sikker på at det ville være vel verdt det!Broen i seg selv er hovedattraksjonen, som spenner over en kløft, og tilbyr enestående utsikt over en gigantisk foss. Som en som har utviklet en høydeskrekk de siste årene, er det rimelig å si at jeg var mer enn litt freaked ut å gå over broen, men det er helt trygt ikke bekymre deg. Faktisk kan du til og med strikk hoppe fra broen hvis du føler deg opp for det! Da det var minus 10 grader på sitt varmeste på dette tidspunktet i året, var fossen nesten helt frosset over, noe som var et fantastisk sted!

Alta

Jeg tror Alta er et av de beste stedene å besøke i Norge hvis du trenger et sted å basere deg på å utforske resten av Nord-Norge. Det er en ganske stor by (i hvert fall etter Norges standarder) og huser noen virkelig kule bygninger, spesielt Nordlyskatedralen.

Det ligger ved bredden av en nydelig fjord, og vi tilbrakte faktisk natten vill camping av en, like utenfor byen. Hvis du trenger et sted å fylle på med mat og andre forsyninger, er Alta et flott sted å gjøre det. Faktisk reddet denne byen oss faktisk da vi hadde gått tom for bensin i finske Lappland og trengte et sted å få vintergass for å overleve de arktiske  -25 graders nettene! For det Alta vil vi være evig takknemlige! Det er alle slags ting å gjøre i Alta, blant annet på jakt etter nordlys, hundekjøring og mye mer.

Share