Beundre BRYGGENs UNESCOs verdensarvliste

Arven etter Hansaforbundets handelsimperium fra 1300-tallet, dette sammenfiltrede rotet av trebygninger og gangveier rett ved havnefronten er lett Bergens mest ikoniske attraksjon.

Selv om det har blitt herjet av branner mange, mange ganger gjennom århundrene (jeg liker å forestille meg at de festet for hardt hver gang), er Bryggen fortsatt det beste eksemplet som gjenstår av de oversjøiske hanseatiske kontorene og er beskyttet av UNESCOs verdensarvstatus.

I dag er det fylt med butikker, suvenirer og kafé, men det har fortsatt rikelig med sjarm – spesielt om natten når kjørefeltene er helt øde, og du føler deg transportert tilbake i tid.

Ta en tur tilbake i tid på Hanseatic Museum for å søke i Bergens rike handelshistorie

Aldri hørt om Hansaforbundet? Ingen bekymringer – Jeg er sikker på at du ikke er den eneste! Heldigvis har Bergen det fantastiske Hansamuseet tilgjengelig for å vise hvordan de tyske kjøpmennene i Hansaforbundet levde og jobbet på Bryggen og undersøker hvordan komplekset har endret seg gjennom århundrene.

Hanseatiske Museum ligger også i en av de eldste bygningene i Bergen (som overlevde de senere brannene) og har blitt perfekt bevart, rett ned i den ekte tørkede tørrfisken og knirkende tregulv!

Bo på Funky, Modern og Oh-So-Cool Hotel Oleana

Trendy Hotel Oleana Bergen har en ideell beliggenhet rett ved det berømte Torgalmenningen, og er det eneste svaret på spørsmålet om hvor du skal bo i Bergen!

Et av de mest fengslende hotellene jeg noen gang har bodd på, et luksuriøst opphold på Hotel Oleana Bergen, forbedrer tiden din i Bergen ved å fortsette reiseopplevelsen tilbake til hotellrommet ditt med en innovativ blanding av parisisk bohemsk elegant og skandinavisk stil. Spis i stil på Bare Vestland på tradisjonelle norske retter med en moderne Tapas Twist

Det beste stedet å spise i stil og oppleve moderne fusjonsmat ved hjelp av tradisjonelle norske råvarer. Tapas-stil, smaksmenyen på Bare Vestland, er raved om og vil være et høydepunkt på turen din!

Hvis du bare er inne på et raskt måltid, kan du ikke gå galt med den tradisjonelle ‘Plukkfish’: saltet hvit fisk moset med poteter og syltet purre med bacon og gressløk på toppen, toppet med en lokal øl. Reservasjoner er avgjørende i sommersesongen, da Bare Vestland er ekstremt populært.

Beundre den gotisk-vekkelse Johanneskirken (Johanneskirken)

Den største kirken i Bergen med 1250 sitteplasser – og det høyeste punktet i byen – et stopp ved Johanneskirken er avgjørende for å beundre de knallrøde gotiske vekkelsesdetaljene eller stikke innom for å se de fantastiske interiørs freskene. Det omkringliggende nabolaget Sydnes er ganske bolig og verdt en spasertur rundt for mer lokalt Bergensliv.

Mens Bergen ligger i sin egen fantastiske fjord, må du komme deg ut av byen for å beundre de mest berømte naturformasjonene i all sin prakt. En enkel måte å gjøre dette på er på et 3-timers cruise gjennom Osterfjord til det fotogene Mostraumen og Modalen by, og enda bedre, det er tilgjengelig året rundt. Med høye fjell, fargerike bygder, en iskald foss og en kommentar om regionens historie, finnes det ingen bedre måte å ta inn Norges pittoreske natur på så kort tid direkte fra Zachariasbryggen kai i Bergen sentrum.

Share