Umiskjennelige ting å gjøre i Bergen

Bergen – en pittoresk havneby i Norge er plutselig destinasjonen alle snakker om. Med vakre fjorder, fargerike hus, rikelig museer og innovativ gastronomi alle servert sammen med en tung dose skandinavisk design; det er mange ting å gjøre i Bergen … hvis du kan komme forbi været som er!

Ja, det er ingen som benekter det, Bergen er angivelig enten den våteste byen i Europa eller hele verden (avhengig av internettkilden din). Man skulle tro at mye regn ville sette en demper på ånder, men nei, disse hardføre vikingene har utviklet mange alternative aktiviteter for en regnfull dag.

Bergen lufthavn

Prosessen skapte en internasjonal by fylt med koselige kaffebarer, servering i verdensklasse, tjue + museer og mange andre utrolige attraksjoner for å fylle en reisendes kalender i uker eller måneder. Selvfølgelig er været ikke så ille, og selv under mitt besøk i en av de våteste måneden i året (november), var det mange klare dager – og alle vet hvordan de skal komme seg ut og få mest mulig ut av det!

I andre gode nyheter er Bergen lufthavn den nest travleste i Norge og er ganske rimelig og lett tilgjengelig. Det er regelmessige 63 destinasjoner og ytterligere 26 sesong- eller charterdestinasjoner om sommeren. København, Stockholm og London betjenes av flere flyselskaper og er derfor blant de mest konkurransedyktige rutene – men tilgangen fra Europa og Nord-Amerika er generelt ganske enkel.

Det betyr ikke at flyforstyrrelser, forsinkelser, kanselleringer og overbookinger ikke forekommer – slik vi dessverre opplevde. Heldigvis er det betydelig kompensasjonslovgivning for flyforsinkelse i EU på plass som AirHelp, et kravhåndteringsselskap, kan hjelpe deg med å håndheve mot flyselskaper hvis du trenger det. De sikrer at du får refusjoner eller dekning du har krav på, uten skjulte kostnader eller forhåndsgebyrer. Forhåpentligvis trenger du ikke deres hjelp, men la oss innse det – flyreiser er ikke alltid perfekte ….

Med så mange ting å gjøre i Bergen, er det viktig å ikke gå glipp av de absolutte høydepunktene, og det er her denne Bergen In A Nutshell-guiden kommer inn med 20 umiskjennelige ting du trenger å gjøre i Bergen. Selvfølgelig er det mye mer å gjøre – men i 3-4 dager i Bergen bør dette holde deg veldig opptatt.

Ta Fløibanen for å beundre utsikten fra Fløyen

Vent på en pause i været og ta turen til Fløibanen, som tar deg opp til toppen av Fløyen hvert 15. Bonuspoeng hvis du kan tid det for solnedgang, da det virkelig ikke er noe annet som det i verden. For den mer eventyrlystne /aktive reisende kan du spare deg litt mynt og gå opp / ned eller begge veier – selv om det er omtrent en time opp, og det er to ganske anstendige sløyfespor på Fløyen (1,6 km / 5 km) som tar deg forbi pittoreske innsjøer og gjennom skogen.

Share