Kristiansand

En annen av mine få favorittbyer i Norge er Kristiansand. Nok en gang, men ikke stor, er det mye å gjøre her for en dag, samt et stort utvalg av kafeer, barer og restauranter. Når du har tilbrakt uker ute på tur og utforske øde fjorder, er det noen ganger fint å dra inn i en by og omjustere kort til sivilisasjonen!

Jeg likte å bare gå i byen, spesielt i slutten av november da den forberedte seg til jul med alle dekorasjonene utstilt. Men det er andre ting å gjøre her også, inkludert et besøk i den lokale Kristiansand Zoo og til og med noen WW2 Gestapo-hovedkvarter.

Preikestolen

Et av de desidert mest Instagrammable stedene å besøke i Norge er Preikestolen. Jeg har gått foran og lagt til et bilde nedenfor, og jeg tror det burde fortelle deg alt du trenger å vite om hvorfor du bør besøke! Utsikten fra den er spektakulær, gjort enda mer minneverdig av den ene og en halv times turen det tar å komme hit.

Det er faktisk et av Norges mest populære steder hvor de i sommermånedene får opp mot noen tusen mennesker som vandrer der hver eneste dag! Vårt besøk i november var veldig fortuitivt, da det ikke var snø på bakken, og vi var kanskje den femte og sjette menneskene som kom dit den dagen, fordi vi dro tidlig om morgenen. Men ikke la folkemengden sette deg av fra å besøke, bare vær forberedt på å vente lenge på å få et bilde på stedet.

Oslo

Siden det er hovedstaden i Norge, vil du anta at Oslo lett er et av de beste stedene å besøke i Norge. Og ja, selv om det absolutt er verdt et besøk, vil jeg legge til at det ikke skal være hovedbasen for turen din.

Faktisk, hvis du bare har noen få dager på deg til å besøke Norge og du flyr inn på en av Oslo-flyplassene, vil jeg faktisk anbefale deg å bruke tiden din på å besøke andre steder på denne listen i stedet. Akkurat nå som jeg er ferdig med å fornærme Oslo, her er noen av de beste grunnene til at du faktisk bør besøke!

Nummer én … Hvis du er der i november eller desember, er julemarkedet her kjempebra! Lett en av favorittene mine noensinne, til tross for at jeg er langt fra den største. Andre flotte steder her, som i dette tilfellet er åpent hele året, inkludert operahuset og det kongelige palasset.

Dessuten har de nå elektriske scootere å leie som, i tillegg til å være en fin måte å komme seg rundt i byen, er SÅ morsomme! …

Share