Atlanterhavsveien

En ting vi snart lærte under bilturen gjennom Norge, er at landet huser noen av de mest fascinerende broene vi noen gang har sett. Når du passerer gjennom kystområdene i Norge, virker det nesten som om du ikke kan gå mer enn en time uten å stoppe for å fotografere enda en fantastisk bro. Vel, kanskje de mest berømte broene er de som ligger på den nå beryktede Atlantic Ocean Road.

Den vrir seg og svinger, forbinder små pakker med land til hverandre og danner en kort, men inspirerende biltur som du ikke kan la være å elske! Mange hevder at dette er en av de mest naturskjønne stasjonene i verden, og det er virkelig vanskelig å være uenig!

Rampestreken

På jakt etter noen av de beste turene å gjøre i Norge, kom vi over Rampestreken, som ligger i Sør-Norge.Dette er en stor ås, med en liten by som heter Andalsnes rett ved basen.På toppen av turen (som tar 1 til 2 timer avhengig av kondisjon og værforhold) er en stor utsiktsplattform i stål som gir spektakulær utsikt over byen og de omkringliggende fjordene.Da vi klatret, var det mye hardt arbeid da bakken var frosset og dekket av is, og det er ikke akkurat mye av en sti å gå på i utgangspunktet.Men likevel var synspunktene mer enn verdt det, og jeg vil 100% anbefale andre å besøke.

Geirangerfjorden

Noe av det Norge er mest kjent for, er fjordene, som ligger langs hele kysten.For å være ærlig, uansett hvilken del av Norge du besøker, så lenge du drar til kysten, bør du kunne finne en fjord som du virkelig vil elske! Å gjøre fjordcruise er faktisk noe av det mest populære å gjøre i Norge, og jeg er lei av at vi ikke fikk sjansen til å gjøre det også!

Men hvis jeg måtte velge en fjord, så ville jeg si at Geirangerfjorden var en av favorittene mine, og vi så ut til å bruke mye tid på å kjøre rundt den. Lovatnet (Det norske gapet i Dunloe) Tidligere på året var vi heldige nok til å fullføre en episk 16 dagers biltur i Irland, hvor vi fikk besøke Killarney.

Herfra er en av de beste tingene du kan se Gap Of Dunloe, uten tvil det mest berømte pittoreske stedet i Irland. Vel for meg så Lovatnet ut til å være like vakkert og uberørt som Dunloes gap. Det slår en oppsiktsvekkende likhet, og det er nå slik jeg husker det! Det er vel verdt en avstikker å besøke hvis du går forbi, og ligger faktisk i nærheten av en taubane som tar deg opp fjellet, med en restaurant og utsikt over fjordene.

Flambanen

Dette er en annen attraksjon i Norge som vi ikke hadde planlagt å gjøre, før dagen da vi kom til den søte byen Flam. Det ble raskt oppmerksom på at dette er det mest populære å gjøre i området, og derfor sikret vi oss raskt et par billetter. Jeg er glad vi gjorde det. Turen tar deg dypt inn i fjellet, omtrent en time opp til du kommer til et lite stopp kalt Myrdal.

Det er ikke mye å gjøre her, men det er selve reisen som er den beste delen av besøket. Underveis får du lære om historien til toget og jernbanen, samtidig som du ser fosser og lenge glemte spor hele veien. Du stopper også ved Kjosfossen underveis som igjen var frosset under vårt besøk! Det viser seg at i sommermånedene tar Flam-jernbanen tusenvis av passasjerer om dagen! I stor grad fordi cruiseskip kommer helt opp i fjordene for å nå den.

Share