Tromsø

Tromsø er et av de mest populære stedene å besøke i Norge, da det har gode veier å komme seg dit og til og med en flyplass. Det er også en travel cruisehavn også, så det er populært for alle, uansett hvordan du planlegger å komme deg rundt i Norge! Byen er veldig sjarmerende, og ser faktisk veldig kul ut fra den andre siden av vannet.

Tromsø syntes for oss å være et godt sted å basere deg på hvis du planlegger å fly inn i Norge, leie bil og deretter utforske noen av de vakreste delene av Nord-Norge, nevnt allerede.

Reine (Lofoten)

Lofoten blir ifølge lokalbefolkningen stadig mer populært år for år. Og for å være ærlig, er det ikke akkurat vanskelig å se hvorfor! Kjøreturen ned gjennom Lofoten er intet mindre enn spektakulær, med kanskje et dusin (jeg mistet  tellingen) enorme, svingete broer som forbinder alle veiene.

Når du kommer ned enden av øyene, kommer du til en liten by som heter Reine. Det viser seg at du kan få ferger her, så til tross for at veien her nede er nesten tom, fant vi oss plutselig omgitt av andre turister!

Nusfjord

Det andre av mine favorittsteder å se i Lofoten er Nusfjord. Dette er et ekte, gammeldags norsk fiskevær, komplett  ed autentiske bygninger som dateres tilbake flere tiår. Det er fortsatt en fungerende fiskerlandsby, men også en slags opplevelse, hvor du kan besøke og finne ut hvordan disse tradisjonelle byene fungerer. Da vi besøkte Norge i november, ble byen stengt for vinteren, og ingenting var veldig åpent, men vi hadde fortsatt en sjanse til å vandre rundt og oppdage de kule, røde trebygningene.

Tilsynelatende, hvis du besøker om sommeren når fangsten har kommet inn, er byen oppslukt i lukten av fisk, alt ute og tørker på store trekonstruksjoner.

Haukland strand

Det er virkelig dusinvis av flotte ting å se og gjøre på Lofoten, men hvis jeg måtte velge mitt tredje favorittsted her, ville det sannsynligvis være Haukland Beach. Her kan du parkere opp og gå rett ut og rundt neset, med utsikt over de dramatiske krasjbølgene rundt. Alternativt kan du gå opp fjellet der for å få enda bedre utsikt milevis rundt.

Etter å ha besøkt denne stranden, kan du deretter kjøre gjennom tunnelen, som bringer deg til et annet lite landsbysamfunn. Her finner du en strand med perfekte pauser for surfing, og selv på den tiden av året var det mange mennesker ute som red på de iskalde bølgene!

Trondheim

Da vi krysset tilbake til Norge fra Sverige, fant vi oss selv forbi Trondheim. Vi var egentlig ikke så sikre på hva vi kunne forvente, og bestemte oss for å besøke på et innfall. Det vi fant endte opp med å bli en av de beste byene i Norge som vi fant! Kanskje til og med favoritten min. Det er ikke en storby (selv om ingen by i Norge er stor) og har tonnevis av karakter og sjarm, komplett med gamle tradisjonelle Norwegain-bygninger og en stor gotisk katedral. De har et fantastisk slott med utsikt over byen, og mange sjarmerende kafeer i den eldste delen av byen.

Share