Om oss

Hei og velkommen til bloggen vår! Vi er to reiseglade nordmenn som rett og slett ikke klarer å holde oss på ett sted så alt for lenge av gangen før vi må ut på tur igjen. Vi har allerede vært mye rundt omkring, men det står fortsatt igjen mange steder på vår bucket list før vi er ferdige. Her på bloggen kommer vi både til å gi deg litt inside information i forhold til de stedene vi har besøkt selv, men også introdusere deg for nye og spennende reisemål som vi ønsker å utforske i fremtiden.

Utvid horisonten, både billedlig og bokstavelig

%d0%bd%d1%8253For oss handler ikke reising bare om å se nye steder, men å utvide vår egen horisont på alle tenkelige måter. Når man reiser møter man mennesker fra kulturer som er helt ulike den man selv har vokst opp med og man er nødt til å lære seg å kommunisere uten å snakke samme språk som den man ønsker å kommunisere med. Man må lære seg å planlegge og beregne der det er nødvendig, samtidig som man også automatisk lærer seg å bli flinkere til å ta sjanser og være spontan når sjansene byr seg. Jo mer man reiser, jo enklere blir det å gjenkjenne situasjoner for hva de er, og da blir det enklere å unngå å gå glipp av de aller største opplevelsene.

Vis respekt og prøv å forstå

Gjennom reisene våre har vi truffet mennesker i alle samfunnslag, og vi har lært noe av absolutt alle sammen. Det viktigste man kan gjøre når man er ute og reiser er å ha et åpent sinn og ikke minst vise respekt til alle man møter på sin vei, uansett hvem de er. Det inkluderer også å vise respekt for kulturer man kanskje ikke er helt enig i, og ikke minst at man følger de skikker som er satt der man er. Hvis man virkelig ønsker å komme i dialog med mennesker som lever under andre forhold enn det man er vant til er det essensielt at man ikke begynner med å dømme dem eller å utvise negative holdninger før man i det hele tatt har hatt muligheten til å høre hva de har å si.

Det sies at verden er som en bok, og dersom man ikke reiser så leser man kun én side. Det er vi helt enige i, og vi sier velkommen inn i vår egen del av denne boken.

Share