AV DE BESTE STEDENE Å BESØKE I NORGE

Etter å ha kjørt mer enn 3000 kilometer gjennom Norge, er det rimelig å si at vi har en ekte følelse for landet. Vi reiste fra det østligste punktet, til det nordligste punktet, rett over til de vestligste punktene, og helt til den sørligste delen! Og best av alt, vi var i stand til å fullføre våre episke bilturer gjennom Norge i månedene oktober og november, da snøen var tykk på bakken og fjordene var hvite og isdekte i all sin prakt.

Underveis gjorde vi det meste vi kunne gjøre i Norge som vi var mest begeistret for, og oppdaget enda flere fantastiske steder vi ikke engang kunne ha planlagt! Så hvis du planlegger en tur til Norge og leter etter hvor du skal dra, er her min ultimate guide til hva jeg mener er de 20 beste stedene å besøke i Norge.

Vardø

Hvis du tør å våge deg inn i det fjerne nordøst-Norge, vil du oppdage en liten, sjarmerende by kalt Vardo. Det er litt ute av veien, og faktisk tok kjøreturen hit fra den populære byen Kirkens (mer om det nedenfor) en god dag med kjøring. Men som du snart vil oppdage, ligger mange av de beste stedene å se i Norge faktisk på veiene mellom destinasjoner. Med Vardo er det ikke annerledes, da du bruker nesten hele dagen på å kjøre langs breen og havet. Å kjøre i Norge om vinteren er virkelig spektakulært, og denne kjøreturen var en av favorittene mine fra hele turen. Og når du kommer til Vardo, blir du møtt av en sjarmerende by, komplett med kafeer, barer, restauranter og til og med verdens nordligste steinfestning! Også, du må passere denne byen for å komme til det som muligens er det mest undervurderte stedet å besøke i hele Norge …

Hamningberg

Det er en veldig god grunn til at Hamningberg er et av de minst turiststedene hvor som helst i Norge . Det er fordi det er langt fra lett å komme hit! Det er bare en vei inn og ut av Hamningberg, og du må først gå til Vardo for å komme deg til den veien. Så, hvis du planlegger å besøke om vinteren, når det er snø på bakken, trenger du et kraftig kjøretøy for å få deg dit. I viser seg at vi var veldig naive på vårt besøk da vi ikke klarte å innse hvor isolert Hamningberg er og hvor vanskelig kan være på den tiden av året.

Heldigvis, i slutten av oktober, ble veien fortsatt ryddet, slik at vi kunne passere gjennom.Det hjelper også at bobilen vår ble bygget på en Toyota Hilux, med tykke offroad dekk og 4 hjuldrift. Det som gjorde dette stedet så spesielt, var den fascinerende kjøreturen hele veien. Den eneste måten jeg kan beskrive det på er som å kjøre gjennom landskapet fra den frosne planeten i filmen Interstellar. Det kommer til et punkt hvor du bare har virvlende hav på den ene siden, og bratte uforsonlige fjellklipper på den andre.

Share