Dublin

Dublin er en by som det er lett for oss nordmenn å trives i. Her får du god husmannskost, kraftig øl og ikke minst innbyggere som både vet å ta imot gjester og som ikke er redd for en real fest.

Øl, øl og mere øl

Det blir nesten av klisje, men det går faktisk ikke an å besøke Dublin uten å prøve seg på en skikkelig Guinness. Det ligger en pub på hvert gatehjørne, og ølutvalget er som regel mer enn godt nok for de fleste. Vi valgte i tillegg til pubrundene å ta det litt lengre med en omvisning på The Guinness Storehouse. Her ble Guinness produsert helt tilbake i 1759, og i dag er den store bygningen gjort om til… wait for it… jada, et Guinness ølglass så klart! Det handler selvsagt mest om øl, men det er uansett en veldig lærerik opplevelse og ikke minst får man en fantastisk utsikt over Dublin fra Gravity Bar.guinness

Ta en grønn pause

Avhengig av når på året man drar kan det absolutt være verdt å ta turen innom den botaniske hagen. Selv dro vi tidlig på høsten, og dette var det perfekte stedet for en herlig gåtur med en kort pause i midten for litt lunsj. Akkurat hva som kan ses vil selvsagt variere med årstiden, men dette kan du eventuelt sjekke med et kjapt nettsøk før du drar. Uansett er disse hagene utrolig flott og et herlig innslag i en storbyferie.

En viktig del av Irlands historie er knyttet til den katolske religionen, og et besøk i St. Patrick’s Cathedral er absolutt verdt tiden din. Denne katedralen er datert tilbake til 1200-tallet, og er en spennende middelalderbygning med mange flotte detaljer.

Kunst og vitenskap i salig blanding

%d0%bd%d1%8259Når det kommer til museer er vi sjelden innom alt og alle, men dersom vi finner noe som kan by på spennende utstillinger eller spesielle emner så er vi ikke vanskelige å be. Science Gallery at Trinity College er et godt eksempel på et museum som fenger! Her blandes kunst og vitenskap, og med en kolleksjon som er i stadig endring vil det alltid være noe nytt å se og oppleve her. Når man så først er på Trinity College er det også verdt å få med seg Book of Kells, som er en bok fra ca. år 800.

Sånn ellers kan vi jo bare si at Dublin også er en by det er verdt å utforske uten en klar plan. Gå fra pub til pub, prøv litt forskjellig pubmat og drikk deg mett på mørk øl. Vi fant en helt fantastisk sticky toffee pudding med honeycomb iskrem, og vi fikk også servert både nydelig pai og stekt and på forskjellige puber.

Share