En uke i Sør-Afrika

Nå som jeg er trygt tilbake på norsk jord tenkte jeg å gi dere en kjapp reiseguide til Sør-Afrika slik jeg opplevde det, med tips til hva du bør se, men ikke minst også hva du bør være forsiktig med.

Tenk først

Sør-Afrika er et land med en lang og veldig vanskelig fortid, og det er tydelig at landet fortsatt er i oppbygningsfasen og at det fortsatt er mye som gjenstår før landets innbyggere kommer til et punkt hvor respekt og gjensidig forståelse blir et fast fundament. Mye har skjedd siden Apartheid, og Sør-Afrika har kommet langt på sin vei mot et mer rettferdig samfunn, men dessverre er dette en vanskelig vei å gå og det er noe man må huske på som turist. Det er utrolig viktig å vise respekt for den lokale kulturen, samtidig som man tar alle forhåndsregler for å holde seg trygg under oppholdet. Det er fortsatt relativt vanlig med kriminelle handlinger mot turister, men dette er ofte områdebasert, og dersom man setter seg inn i reisetips på forhånd er Sør-Afrika både trygt og spennende for en norsk reisende.

Safari

%d0%bd%d1%8261Personlig er jeg en sucker for natur- og dyreopplevelser, og dette var viktig for meg da jeg bestilte turen min til Cape Town. Det er selvsagt varierende hvor lett det er å dra på safari ut i fra hvor i landet du velger å dra, men til tross for at Sør-Afrika er et stort og langstrakt land så er det relativt enkelt å komme seg fra A til B, og man kan få til en safari uten å dra alt for langt. Selv tilbrakte jeg en uke i Cape Town-området og valgte da å dra til Aquila Game Reserve. Dette reservatet ligger ikke alt for langt fra Cape Town, og en dagstur dit betyr en kjøretur på 2-3 timer rundt i reservatet. Selve reservatet er på ca. 4500 hektar, noe som betyr at man langt i fra er garantert å se alt man ønsker, men det er i alle fall ofte mulighet for å se de store dyrene som løver, giraffer og sebraer. Jeg var heldig og fikk se en løveflokk med en stor og imponerende hannløve i tillegg til flere nydelige løveunger. Jeg hadde håpet å få øye på en leopard også, men der var jeg ikke like heldig, men det betyr kanskje at jeg heller må komme igjen senere? Jeg fikk dog sett neshorn, og jeg må ærlig innrømme at disse var mye mer imponerende enn jeg hadde trodd!

Utsikt over verdens ende

Nå ble det selvsagt mer enn bare dyreliv på meg på denne uken, og jeg var fast bestemt på å klare turen opp på Table Mountain. Det er ikke den enkleste turen, men utrolig flott og absolutt verdt de timene det tar. Utsikten er helt spesiell og man får virkelig følelsen av å være på toppen av verden her oppe. Jeg valgte også å få med meg en tur til to av strendene, nemlig Camps Bay og Clifton. Disse er helt utrolig flotte strender, men vannet er litt for kaldt selv for en vaskeekte viking.

%d0%bd%d1%8262Et siste sted som er helt essensielt å få med seg i Cape Town er Cape Point og Cape of Good Hope. Ved Cape Point møtes Atlanterhavet og Det indiske hav og det gir en helt spesiell følelse å stå her nede ved det som rett og slett føles som verdens ende. Her kan man reflektere litt over sin egen plass i livet, verden og kanskje tenke litt over hva som kommer.

Share