Chicago

USA har blitt mye mer tilgjengelig for nordmenn med både flere og billigere flyruter direkte fra Norge, og vi reiser bare mer og mer over dammen. Det virker dog fortsatt som vi kanskje har en tendens til å holde oss til gode gamle New York, eller kanskje ta den litt lengre og dra til California eller Las Vegas. Det er ingen grunn til å ikke prøve seg frem med litt nye destinasjoner, og Chicago er en undervurdert amerikansk turistdestinasjon som absolutt bør få lov til å komme inn i varmen.

Mange opplevelser på få dager

Akkurat som New York er Chicago en by som kan by på utrolig mye forskjellig, men som man allikevel kan klare å oppleve skikkelig på kun noen få dager. Vi anbefaler at man går for minst en langhelg, men har man 5-7 dager til rådighet kan man virkelig få med seg mye.

Hvis du har lest andre poster på bloggen vår så har du sikkert lagt merke til at vi er glade i naturopplevelser, og det gjelder selv i storbyene. I Chicago er det Millennium Park som er byens grønne lunge. Parken er nydelig i seg selv, men den gir deg også en flott utsikt over resten av byen.

%d0%bd%d1%8264

Ut i verdensrommet, nesten helt bokstavelig

Vi valgte å hoppe glatt over «the Bean» eller Cloud Gate som den egentlig heter, som er ett av de mest populære bilde hot-spotene i Chicago. Om du ønsker å kjempe om plassen sammen med en masse andre turister kan du selvsagt ta turen innom, men vi valgte heller å reise rett til Adler Planetarium, som er et museum omhandlende astronomi og astrofysikk. Dette er USAs første planetarium og ble etablert så tidlig som 1930. Absolutt et spennende innslag i en storbyferie!

Vi er også suckers for en god utsikt og valgte derfor å forflytte oss mer enn 1000 fot (yes, dette er USA) opp i været i 360 CHICAGO som ligger i den 94. etasjen i John Hancock Center. Her har man utsikt over hele Chicago og Lake Michigan. I tillegg har man mulighet for å prøve attraksjonen TILT, som betyr at man faktisk blir tiltet hele 30 grader over Michigan Avenue. Ikke noe for den høyderedde, det kan vi bare si med en gang!

%d0%bd%d1%8265

Big is beautiful!

Når det kommer til mat er Chicago et mekka for den som liker å gå helt ut. Pizza, sandwicher, ribs.. you name it. Her kjøres det stort, stekt og krydret, og vi liker det! Deep dish-pizzaen er noe Chicago er kjent for, og du bør absolutt gi den et forsøk. Vi prøvde en ekte kjempe, full av pepperoni og ost, og vi kunne nok mest sannsynlig levd på den giganten i flere dager her i Norge. Verdt det var det uansett. Et skikkelig ribs-måltid er også et must, og her er det bare å kjøre på med full pakke. Corn bread, coleslaw, bønner og barbequesaus – du trenger faktisk alt, og du kommer aldri til å angre.

Share